Lessen voor kinderen
Lessen voor kinderen zijn gebaseerd op speelse activiteiten en spelletjes om ze te helpen om muzikale vaardigheden te ontwikkelen die noodzakelijk zijn om piano en elk ander instrument te spelen. Spelen en het leren van theorie worden tegelijkertijd onderwezen. Kinderen wordt aangemoedigd om in het openbaar te spelen, om te improviseren en om hun eigen muziek te creëren. Het is van belang om bewust te zijn van de belangrijke rol die ouders spelen in de muzikale ontwikkeling van kinderen en de ondersteuning die kinderen nodig hebben bij het oefenen thuis. Het is ideaal wanneer de ouder(s) aanwezig kunnen zijn of zelfs deel kunnen uitmaken van onze eerste lessen om te begrijpen wat het kind thuis dient te doen en wat de doelen zijn.

In het begin is het aan te raden om te starten met een wekelijkse les van 30 minuten en supervised oefenen thuis. Wanneer de interesse van het kind in de piano groeit en er meer repertoire en techniek gespeeld en geoefend kan worden, dan is het belangrijk om per week twee lessen van een half uur of een les van een uur achtereen te overwegen. Kinderen vanaf zes jaar oud zijn welkom, maar wanneer uw kind nog jonger is en u wilt hem/haar graag pianolessen laten proberen, voelt u zich dan vrij om contact op te nemen voor verdere informatie over muziekles voor jonge kinderen.

Lessen voor volwassenen
De lessen voor volwassenen zijn volledig op de persoon toegesneden. De inhoud en de doelen van een pianoles hangen af van de doelen en de behoeften van elke afzonderlijke student. Spelen voor een publiek en het ontwikkelen van eigen muziekprojecten wordt aangemoedigd. Bij één les van 45 minuten per week kunnen al excellente resultaten worden behaald bij volwassenen, wanneer althans thuis goed wordt geoefend. Één uur les per twee weken werkt goed voor volwassenen die al enige muzikale achtergrond hebben.